Over deze site

Welkom, op de website van Pieter Kuperus/DYKO.
Ik kom uit Hengelo Overijssel en deze website gaat over diverse interesses van mij, het verzamelen en reviewen van retrogames, het programmeren van games en het maken van bouwkundige modellen met Sketchup. Daarnaast documenteer en fotografeer ik ook gebouwen en constructies. De sketchup ontwerpen zijn architectonische experimenten gebaseerd op gebouwen en bouwstijlen die in interessant vind.

Mijn inspiratie in de architectuur ligt in het modernisme en functionalisme, met name het werk van Le Courbesier, van den Broek en Bakema, A.C. Nicolai, Piet Blom, Hertzberger en de engelse New Brutalism stroming.

Ik heb de neiging om veel nadruk te leggen op de constructieve aspecten van gebouwen, dit komt voornamelijk door mijn achtergrond als constructief tekenaar. Let niet al te veel op bouwkundige details of bouwfysische aspecten, deze dingen vind ik in sommige ontwerpen minder belangerijk, en het zijn toch maar fantasie gebouwen die niet echt gebouwd worden (sommige zijn klonen van gebouwen die bestaan hebben).

Sommige ontwerpen bevatten constructieve "bedenksels", zoals het weer toepassen van hollebaksteen vloer constructies, houtenvloeren, of andere minder allerdaagse dingen, zij het in een gemoderniseerde vorm. Ik ben mij bewust van de soms bouwfysisch discutabele kanten in mijn ontwerpen. Dit zijn zaken waar ik wel van tijd tot tijd over nadenk maar in de ontwerpen niet door gehinderd wil worden.

Deze site heb oorspronkelijk gemaakt als een soort showcase van mijn sketchup kunsten, maar mijn focus is gaanderweg meer verschoven naar game reviews en retro compter dingen. Ik maak (programmeer) games van af de late jaren 90, eerst in Quickbasic maar al snel ontdekte ik "DIV gamesstudio" van Daniel Navarro, en gebruik deze programmeer taal nog steeds in z'n huige, open-source, free software vorm "Bennu Game development" van de Argentijnse ontwikkelaar SplinterGU.

Op mijn Youtube channel kom je voornamelijk gamereviews tegen en afspeellijsten met video's van andere gebruikers die ik interessant vind, ze omvatten een groot scala aan aan onderwerpen zoals vrije energie, controversiele geopolitieke onderwerpen, electronica, muziek en nog veel meer.

Deze site wordt het best weergeven in Firefox 3.5, maar ik test het ook in Safari 4 en Opera 10. Deze browsers geven de layout goed genoeg weer, alleen Internet Explorer kan wat wat problemen geven. (Ik test alleen met versie 8, en probeer er wel rekening mee te houden, maar ik raad met klem aan om Firefox, Safari of Opera te gebruiken, Internet Explorer 7 en ouder test ik niet).

Ook kan deze site bekeken goed worden met een text only browser zoals Lynx. De plaatjes kunnen met een extern programma worden bekeken, afhankelijk van hoe Lynx geconfigureerd is.

Omdat de site o.a. getest wordt in Safari verwacht ik dat Google chrome en Kde's Konqeuror weinig problemen zullen geven met de weergave omdat deze browsers de zelfde engine als Safari gebruiken.

Qua lettertypes heb ik gekozen voor iets dat "web safe" is, dus fonts die op de meeste besturingssystemen aanwezig zijn.

Go to top / terug naar het begin